Om Sys

Sys er 36 år og iført denim

I mere end ti år, over 5 plader, har den eventyrlystne sangerinde Sys Bjerre fået danskerne til både at grine og fælde en tåre, når hun med vort modersmål forrest har indtaget radiobølgerne, bilens cd-afspiller og scenerne i hele landet.

Debutalbummet Gør Det Selv høstede 5xPlatin, ikke mindst på grund af landeplagen Malene, som stadig spilles flittigt den dag i dag, både i radioen og ude i øvelokalerne rundt omkring i landet. Mange af Sys Bjerres sange har fundet vej ind i de danske sangbøger og de senere år har fællesskabet og fællessangen optaget hende særligt meget, og hendes præcise tekster og fængende melodier er som skræddersyet til denne genre. I 2015 udkom ’12 Salmer Til Det Moderne Menneske’, hvoraf to er optaget i ’Kirkesangbogen’ og nu også to i den nye udgave af Højskolesangbogen.

I 2021 udgav hun albummet Lad Os Lave Noget Smukt Før Vi Dør som bl.a. fik denne fine anmeldelse: Et naturtalent med smil i stemmen i POV Internatnional.

Ud over at skrive musik til sig selv og til den danske sangskat, har Sys Bjerre også bidraget med sange til musicals, tv-shows, julekalendere, til børneunderholdning og selvfølgelig også til andre kunstnere.

Sys Bjerre bor på Stevns sammen med sin mand David og hundehvalpen Allan i et familiekollektiv som du kan læse mere om under fanen Familiekollektiv. Hun arbejder på et nyt album som skal udkomme i 2023.

Hvis du vil vide en hel masse mere om Sys kan du med fordel gå ind på den officielle fanside hvor Peter Jensen igennem en årrække har kurateret imponerende indhold.